project

Ganesh boekenclub

Ganesh is een kleine boekenclub van maximum 12 personen. Met een maandelijkse samenkomst oogt de club om in aangenaam gezelschap kwaliteitsvolle boeken, te bespreken.  

De samenkomsten vinden plaats iedere derde donderdag van de maand om 19.30 onder leiding van Jean-Paul Robyns

Wegens corona werd Ganesh on hold gezet. Zodra de kust weer veilig is, zal de boekenclub weer worden opgestart.

Hieronder volgt binnenkort ook de lijst van de reeds besproken boeken.

 

Spilliaerthuis

Een unieke selectie meesterwerken van Léon Spilliaert wordt getoond in het pas geopende Spilliaert Huis. De werken zijn afkomstig uit Belgische privéverzamelingen en gekozen door Anne Adriaens-Pannier, die in 2006 ook de grote Spilliaert-retrospectieve in het Brusselse Museum voor Moderne Kunst bracht.

Filosofie aan Zee (FaZ)

Sedert 5 juni 2019 bestaat in het kader van de vzw een nieuwe werkgroep: “Filosofie zonder Grenzen”, een filosofisch-literair genootschap. Deze werkgroep organiseerde tweemaandelijks op zaterdag lezingen over filosofische onderwerpen. Sedert 5 juni 2019 bestaat in het kader van de vzw een nieuwe werkgroep: “Filosofie zonder Grenzen”, een filosofisch-literair genootschap. Deze werkgroep organiseerde tweemaandelijks op zaterdag lezingen over filosofische onderwerpen. Na corona herpakken we de draad onder de naam Filosofie aan Zee met een eerste filosofische lezing / workshop over Europa onder leiding van gerenommeerde professoren.

STAD IN BEWEGING: MARITIEME HUB OP LOCATIE NOORDZEEAQUARIUM

Op 28 juni besliste het stadsbestuur van Oostende om het Noordzeeaquarium te sluiten voor het publiek. Het aftands gebouw dat een bedroevende collectie herbergt is een doorn in het oog van de duizenden oostendenaars en toeristen die er regelmatig langswandelen. Zelfs voor kinderen was een bezoek aan het aquarium geen plezier meer, gezien de erbarmelijke toestand waarin de vissen moesten leven.
Labels