Spilliaerthuis

Het Spilliaerthuis

foto van het SpilliaerthuisEen unieke selectie meesterwerken van Léon Spilliaert wordt getoond in het pas geopende Spilliaert Huis. De werken zijn afkomstig uit Belgische privéverzamelingen en gekozen door Anne Adriaens-Pannier, die in 2006 ook de grote Spilliaert-retrospectieve in het Brusselse Museum voor Moderne Kunst bracht.
Het Spilliaert Huis wil zoveel mogelijk mensen met het oeuvre van Léon Spilliaert laten kennismaken. Het richt zich tot een breed publiek en wil een belangrijke gaan rol spelen in een betere ontsluiting en kennis van het werk en van het leven van de kunstenaar.

Als monografisch kunsthuis heeft Het Spilliaert Huis de ambitie om tweemaal per jaar een nieuwe tentoonstelling te brengen en zich te profileren als de thuishaven voor wetenschappelijk onderzoek.

De vestiging van het Spilliaert Huis aan de Zeedijk, op het einde van de Koninklijke Gaanderijen, is een aspect van Oostende dat Spilliaert zeer bewonderde en verwonderde en dat hij ons in zijn werk openbaart.

https://hetspilliaerthuis.be/

De eerste tentoonstelling ‘Ontmoetingen met Spilliaert’, werd samengesteld door Anne Adriaens – Pannier, ereconservator van het KMSKB.
Ter gelegenheid van de tentoonstelling wordt ook een nieuwe publicatie voorgesteld: ‘Léon Spilliaert: Het literair en kritisch portret van een kunstenaar’, te koop in Het Spilliaert Huis.
(Uit in vlaanderen)

Het Spilliaert stond na het onstaan al snel op eigen benen. Beide verenigingen zijn elkaar genegen maar zijn op geen enkele manier meer aan elkaar verbonden. We blijven uiteraard dit schitterend project volgen en promoten.

Wegens een structureel probleem werd het Spilliaerthuis tijdelijk gesloten. Vermoedelijk zal deze terug terug geopend worden na de restauratie van het Thermae Palace.